Mini cozonac

de jolygina in Prajituri, 8 Iul 2013 | 6720 vizualizari

 

am facut cozonacelul acesta de inaltare ,dar cum nu am avut timp sa le postez ,in sfarsit astazi am avut asa o portita

 

INGREDIENTE

  • 100g unt
  • 4 oua
  • coaja de la o lamaie
  • 200ml lapte
  • un cub de drojdie
  • 300 g zahar
  • 1 kg de faina( daca mai e nevoie mai adauga-ti)
  • 200 g rahat
  • 100g nuca
  • un albus
  • 50 g zahar pudra
  • 100g stafide mari
  • o lingurita de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini cozonac:

Pregatim drojdia amestecand-o cu laptele caldut ,zaharul   si galbenusurile de ou ,cand s-au amestecat bine le adaugam la faina care a fost si ea amestecata cu coaja de lamaie, stafidele si sarea .

Le incorporam bine pe toate ,adaugam apoi albusurile batute spuma ,iar la sfarsit untul topit il incorporam bine .Lasam coca sa creasca cat sa-s dubleze volumul iar intre timp macinam nucile si le amestecam cu albusul batut spuma si zaharul pudra iar rahatul il taiem cubulete .

Cand coca a crescut indeajuns o framantam putin pe masa de lucru cu putin ulei si formam bilute d coca pe care le intindem in forma de dreptunghi ,umplem aceste dreptunghiuri cu rahat si nuca le rulam si impletim doua cate doua apoi le inodam si le asezam in forme de briose .Ungem cu galbenusul de ou si punem putin zahar brun deasupra .

Le punem in cuptor la 180 de grade timp de 30 de minute ,se coc mai repede fiind forme mai mici.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

jolygina 1

08.07.2013, 23:59

multumesc va pup ,cate unu pentru fiecare ca sunt destui

Corinuta 1

09.07.2013, 15:23

Ce fain!

jolygina 1

09.07.2013, 15:49

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Treccia Russa sau cel mai pufos cozonac!